07. september 2024
Facebook
štvrtok, 11 júl 2024 15:00

Rozhodujúcim podporovateľom ruskej vojny proti Ukrajine je Čína. Komuniké schválilo 32 lídrov NATO

Written by 
Rate this item
(0 votes)

11.7.2024 (SITA.sk) - Za „rozhodujúceho podporovateľa“ ruskej vojny proti Ukrajine označila Severoatlantická aliancia Čínu. Konštatuje to záverečné komuniké, ktoré v stredu schválilo 32 lídrov NATO na samite vo Washingtone.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Generálny tajomník Organizácie Severoatlantickej zmluvy Jens Stoltenberg uviedol, že Peking Moskve poskytuje vybavenie, mikroelektroniku a nástroje, ktoré „umožňujú Rusku vyrábať rakety, bomby, lietadlá a zbrane, ktoré používa na útoky na Ukrajinu“. Konštatoval, že je to prvýkrát, keď to všetci členovia NATO jasne uviedli v schválenom dokumente. Čínske veľvyslanectvo vo Washingtone hneď v stredu uviedlo, že Čína krízu na Ukrajine nevytvorila, ani nie je jej účastníkom. „Čína neposkytuje zbrane stranám konfliktu a prísne kontroluje vývoz tovaru s dvojakým použitím, čo medzinárodné spoločenstvo oceňuje,“ povedal hovorca veľvyslanectva Liou Pcheng-jü. Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júli 2024 (fotografie)

Viac k témam: Čínske veľvyslanectvo vo Washingtone, Generálny tajomník NATO, rusko-čínske vzťahy, rusko-ukrajinský konflikt, Samit NATO, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk - Rozhodujúcim podporovateľom ruskej vojny proti Ukrajine je Čína. Komuniké schválilo 32 lídrov NATO © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 30 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner